Road to Perdition

Κτήνη και τέρατα, όλοι στον χορό

Έρμαιο της εξουσίας, Συνεδρία 3η

Εντός του παζαριού επικρατεί πανδαιμόνιο. Πλάσματα βγαλμένα από παραμύθια και ιστορίες τρόμου γυρνοβολούν και εμπορεύονται αψηφώντας κάθε αμφιβολία για την ύπαρξή τους. Αιθέριες μορφές και τριχωτά πλάσματα, σάτυροι και στοιχειά, μέχρι και ένας νάνος βρίσκεται σε μία γωνία δίπλα σε ένα κλουβί και ψάχνει αγοραστή για το αλυσοδεμένο γέτι που κάθεται μέσα.

Μέσα από το πλήθος ξεπροβάλει ο Ακουίλα, ο Ανκίλα με το ξυρισμένο κεφάλι. Κατόπιν συστάσεων τους αποκαλύπτει ότι ο λόγος για τη δική του παρουσία στο παζάρι δεν είναι ανιδιοτελής: ψάχνει “εξωτερικούς παράγοντες” για να διερευνήσουν την πρόσφατη εξαφάνιση ενός Ομόαιμου φίλου του που προγειώθηκε στην Αθήνα λίγες νύχτες πιο πριν. Φοβάται για την ασφάλεια και τη ζωή του φίλου του και έχει καταφύγει στο παζάρι σαν τελευταία ελπίδα να βρει σωτήρες, με το αζημίωτο αν χρειαστεί. Με κάποια πίεση και πολύ διστακτικά, αποκαλύπτει τη σημασία της εξαφάνισης. Ο Ερμέ, όπως είναι γνωστός ο απηχθής βρυκόλακας, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε νεογνός, αλλά ένας Άρχων στην υπηρεσία της Λουσίντε, της Δικαιοδότις των Βεντρού. Αν η ανησυχία του Ακουίλα είναι μεγάλη, τότε η ανησυχία ενός τόσο ισχυρού Ομόαιμου θα είναι καταστροφική για όλη την πόλη! Κλονισμένοι από την αποκάλυψη, ο Ντομένικο, η Ρενέ και η Νίκο αποφασίζουν να ερευνήσουν και εκείνοι την εξαφάνιση του Ερμέ, αν όχι για να βοηθήσουν τον Ακούιλα, τότε σίγουρα οδηγημένοι από το ένστικτο ότι κάτι άσχημο θα συμβεί αν δεν βρεθεί σύντομα.

Το πρώτο στοιχείο τους οδηγεί στα σοκάκια της Αιόλου, μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας όπου πιστεύεται ότι ήταν το τελευταίο σημείο που εθεάθει ο Ερμέ πριν χαθούν τα ίχνη του. Ο δρόμος είναι έρημος εκείνη την ώρα και μία γρήγορη έρευνα δεν αποφέρει καρπούς. Μέσα από τις σκιές όμως εντοπίζεται μία μορφή πάνω στο καμπαναριό της εκκλησίας που τους παρακολουθεί δειλά. Μόνο μετά από αρκετή ώρα και επικίνδυνο κυνήγι στις γειτονικές ταράτσες αποκαλύπτεται η ταυτότητα του κατάσκοπου. Πρόκειται για τον Ζείδωρο, τον Ομόαιμο ορφανό από γεννήτορα και αμύητο στην κοινωνία και τους τρόπους της νύχτας. Ο Ζείδωρος αποδεικνύεται ανέλπιστη πηγή πληροφοριών καθώς τους αναφέρει τη συνάντηση ενός Ομόαιμου, που μοιάζει στην περιγραφή του Ερμέ, με άγνωστους άντρες που κινήθηκαν προς το Μοναστηράκι σύντομα αφού συναντήθηκαν. Παρά την εφευρετικότητα και την παρατηρητικότητά του, ο Ζείδωρος δεν ξέρει σχεδόν τίποτα για τη φύση του και την κοινωνία των βρυκολάκων, μιας και απόψε συνειδητοποιεί πρώτη φορά πλήρως πως είναι Ομόαιμος.

Με συνοδεία τον Ζείδωρο και τη γάτα του η οποία καθοδηγεί τους επίδοξους ερευνητές, το μυστήριο οδηγεί στο Μοναστηράκι και ακολουθώντας μία σειρά από σημάδια με σπρέυ στο σχήμα ενός αιγυπτιακού σταυρού (το παραδοσιακό σήμα της Καμαρίλα) καταλήγουν μπροστά από ένα σπίτι με γκαράζ. Οι γυναίκες της ομάδας καταφεύγουν στη γοητεία για να κερδίσουν είσοδο στο σπίτι και όταν αυτή αποτυγχάνει, καταφεύγουν σε πιο βίαιες μεθόδους. Οι μπράβοι που βρίσκονται μέσα ανταποδίδουν τη βία με πυροβολισμούς, με μικρό αποτέλεσμα. Οταν εμπλέκεται και ο Ντομένικο, η σύντομη μάχη καταλήγει με έναν μπράβο αναίσθητο και τον άλλο μετά βίας ξύπνιο. Και οι δύο είναι φυλακισμένοι από τα σκοτεινά πλοκάμια του Ντομένικο, δώρο του αίματος της φατριάς των Λασόμπρα.

Comments

P1llgr1m P1llgr1m

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.