Road to Perdition

Νέα μουσική, νέος χορός

Έρμαιο της εξουσίας, Συνεδρία 2η

Έχοντας αφήσει πίσω τους την πρώτη τους συνάντηση με ένα φαινομενικά φιλικό γηραιό, η αταίριαστη ομάδα επιστρέφει στα καταφύγιά της για να αναδιοργανωθεί. Ο Ντομένικο αρνείται να δεχτεί την αλήθεια ότι όλοι του οι σύνδεσμοι έχουν εξαφανιστεί, μάταια όμως. Αποφασισμένος να ξαναβγεί στον κόσμο και να δικτυωθεί, διακόπτει τη νυχτερινή γυμναστική της Νατάσα και ζητάει τη βοήθειά της. Προτείνοντας να επισκεφτούν το μυστικό Παζάρι που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, κανονίζουν μία συνάντηση και καλούν τη Ρενέ, σκεπτόμενοι ότι μία εκδρομή στις απόκρυφες γωνίες της πόλης θα ωφελήσει και την εξόριστη, αν πρόκειται να μείνει στην μακρινή πατρίδα της από δω και στο εξής.

Την ίδια στιγμή, η Ρενέ βρίσκεται στο σαλόνι του Χίλτον και ετοιμάζεται να συναντήσει για πρώτη φορά το μυστηριώδη λογιστή που θα τη βοηθήσει να βάλει τη νέα της ζωή σε μία σειρά. Ο, τελικά θνητός, θαυματοποιός Έκτωρ Μαρίνος προσφέρει μία νότα επαγγελματισμού σε μία εβδομάδα παρόρμησης από κάθε πλευρά και προτείνει ένα σχέδιο μεταφοράς πόρων που θα διαρκέσει ένα μήνα συνολικά. Με το αζημίωτο φυσικά. Έχοντας κλείσει τις λεπτομέρειες, η Ρενέ είναι ελεύθερη να συνοδεύσει τους υπόλοιπους στο ταξίδι τους προς τη Μυστική Αθήνα.

Παράλληλα, σε ένα άλλο μέρος της πόλης, η Νίκο Νταρκ (όπως έχει επιλέξει να είναι γνωστή πλέον που το ληξιαρχείο δεν έχει καταχώρηση που να της αρμόζει) έχει βγει και αυτή στους δρόμους με το μηχανικό της υποζύγιο προς αναζήτηση τροφής. Δεν αποδεικνύεται πρόκληση για μία νεαρή γυναίκα της εμφάνισής της και σύντομα βρίσκει αρκετά θύματα για να ικανοποιήσει την πείνα της και πολύ σύντομα ακολουθεί η εμφάνιση της κατάρας της για άλλη μία φορά: της επιτίθενται οράματα και αναμνήσεις των θυμάτων της που έχουν ταξιδέψει μέσα από το αίμα που τους έκλεψε και ξεχύνονται μέσα στον εγκέφαλό της. Οράματα ζωής, κλεμμένες στιγμές και ανάμεσά τους, μία εικόνα που ξεχωρίζει από όλες τις άλλες. Η εικόνα ενός πρωτόγονου, απειλητικού πλάσματος που φυγαδεύεται αλυσοδεμένο σε μία στοά στο κέντρο της Αθήνας. Κλονισμένη από το όραμα και αβέβαιη για τη φύση του, ακολουθεί δειλά τις προσταγές της τρέλας της κατευθύνεται προς την Αθηνάς.

Εκεί, συναντά τους υπόλοιπους καθώς καταφτάνουν στην κρεαταγορά με σκοπό να μπουν στο Παζάρι. Αναγνωρίζοντας μόνο τη Νατάσα από την πρώτη φορά που η ίδια προσπάθησε να τραφεί ανοιχτά (και τα ατυχή αποτελέσματα της απειρίας της), εξετάζει τους υπόλοιπους με την υπερφυσική της όραση και εκπλήσσεται από την αύρα της Ρενέ η οποία φέρει μαύρες φλέβες, σημάδι Αμάρανθου! Προσεγγίζοντας τη Νατάσα και κρατώντας ένα μάτι στη Ρενέ, αποφασίζει να μπει μαζί τους στο Παζάρι για να υπερνικήσει τη διστακτικότητά της με συντροφιά. Όλοι μαζί πλέον, μπαίνουν μέσα στην κρεαταγορά και ανοίγοντας την πόρτα ενός ψυγείου, εισέρχονται σε έναν άλλο κόσμο.

Μέσα από σκοτεινούς διαδρόμους και μεγάλες ξύλινες πόρτες, περιμένει το Παζάρι, το κέντρο της υπερφυσικής δραστηριότητας στην Αθήνα. Το μεγαλύτερο και ίσως μόνο ουδέτερο έδαφος σε όλη την πόλη (αν όχι τη χώρα), στο Παζάρι συναντιόνται Ωμόαιμοι, Λύκοι, υποψιασμένοι θνητοί και πλάσματα που αψηφούν ταυτοποίηση για να διαπραγματευτούν, να ανταλλάξουν νέα, να διασκεδάσουν, αλλά κυρίως για βρομοδουλειές που εκτός του παζαριού θα τιμωρούνταν αυστηρότατα. Εκεί χάνονται στο πλήθος και στο αφύσικο φως που πλημμυρίζει το χώρο, ελπίζοντας ότι θα βρουν απαντήσεις, σκοπό και νόημα, αγνοώντας τη φιγούρα που τους παρακολουθεί από τη στιγμή που μπήκαν…

Comments

P1llgr1m P1llgr1m

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.