Road to Perdition

Κυνήγι

Σημεία και Τέρατα, Πρόλογος (Ακρίτες)

Εικοσιοκτώ, εικοσιεννιά, τριάντα.

Όταν είμαι νευρικός, μετράω σφαίρες. Είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος. Τις ξαναβάζω μηχανικά στο γεμιστήρα, βάζω τη γεμιστήρα στη Μπερέτα και τραβάω το κλείστρο. Οι άλλοι με κοιτάνε ύποπτα. Θα μπορούσα να πω τίποτα για να τους ηρεμήσω, να τους δείξω ότι δεν είμαι τρελός, αλλά δε θέλω. Καλύτερα έτσι, άστους στην τσίτα να συνιθίζουν. Ξαναβγάζω τη γεμιστήρα, τραβάω το κλείστρο και πιάνω τη σφαίρα στον αέρα. Ρευστές κινήσεις, έτσι πρέπει. Όσο πιο ρευστές, τόσο καλύτερα.

Το κλείστρο ακούγεται σαν τεράστιο έμβολο εξόρυξης μέσα στο βανάκι. Σπάει την ησυχία σα βαριοπούλα. Μ’ αρέσει. Αφού δεν μιλάει κανένας, ας μιλήσει ο εξοπλισμός. Αλλά φυσικό είναι, έχουνε χεστεί επάνω τους. Στα λόγια όλα ήτανε καλά όταν μας έδειχναν τα σλάιντς και κουνάγανε όλοι το κεφάλι σαν παπαγάλοι. Εδώ όμως δεν έχει παρουσιάσεις, εδώ ήρθαμε για δουλειά κα ιτώρα το έχουνε βουλώσει όλοι τους. Το ήξερα από την αρχή ότι όταν θα έρθει η ώρα θα είμαι μόνος μου, αλλά δε με πειράζει. Δε μπορούσα να βασιστώ επάνω τους και φαινόταν από την αρχή. Αλλά αυτή είναι η μόνη ευκαιρία που έχω.

“Τι ώρα είναι;” ρωτάει ο Αναστάσης.

“Κοντεύει μία”, απαντάει η Κασσιανή.

“Όπου νά’ναι”, μονολογεί ο Σπύρος.

“Να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά.”

“Εγώ είμαι έτοιμος” προσθέτω μετά από λίγη ώρα. Ας μην είμαι και εντελώς ακοινώνητος, είναι αγένεια. Ο Αναστάσης μάλλον προσβάλεται όμως, θέλει να ζητήσει ρέστα από κάπου.

“Σαν πολύ έτοιμος δεν είσαι εσύ γενικά;”

Τώρα θα απάνταγα τίποτα σπιρτόζικο, αλλά δεν είναι του στυλ μου. Απλά τον κοιτάω και περιμένω να κατουρηθεί επάνω του. Δε μου κάνει τη χάρη.

“Δεν είναι καλή ιδέα να τρωγόμαστε” συμβουλεύει λαμπρά ο Σπύρος. Τουλάχιστον αυτός έχει λίγο μυαλό. Τι δουλειά έχει με τους άλλους δύο, δεν έχω ιδέα. Μάλλον ότι δουλειά έχω και γω.

“Εσένα δε σε πειράζει το υφάκι του;” Κάποιος πάει γυρεύοντας…

“Μη σε νοιάζει το υφάκι του, το σημάδι του να σε νοιάζει. Πάμε στο στόμα του λύκου σε λίγο.” Μπράβο φίλος, αναπτέρωσέ του το ηθικό.

Η Κασσιανή δε φαίνεται να δίνει σημασία, κρατάει το κομποσκοίνι της και προσεύχεται, Καλό μουνί δε λέω, αλλά έπρεπε να είναι θεούσα ρε πούστη; Μάλλον δεν πρέπει να μου κάνει εντύπωση, όλη η φάση βρωμάει εκκλησία από μίλια μακρυά. Όταν πρωτογνώρισα αυτούς τους τύπους και μου είπαν τελικά με τι ασχολούνται, είμασταν στη Μητρόπολη. “Πιστεύεις;” με ρώτησαν και δεν ήξερα αν πρέπει να τους βαρέσω, να γελάσω ή να φύγω. Ευτυχώς για όλους μας απλά συμφώνησα. Είχα καταλάβει ότι κάτι έχει να κάνει με την όλη κατάσταση η όλη φάση της πίστης. Πρέπει να είναι καλά οργανωμένοι γιατί είχαν και μεταφορικό στη διάθεσή τους και όπλα και εξοπλισμό κάθε είδους. Αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιός στον πούτσο είναι αυτός ο Λεοπόλδος που αναφέρουν μιά στο τόσο. Πρέπει να είναι κωδικό για κανέναν υψηλά υστάμενο στη φάση.

“Μακάρι να ήταν εδώ ο Ρόκο.” Μάλλον τελείωσε η μικρή τις προσευχές της.

“Ο Ρόκο δεν είναι μαζί μας εδώ και χρόνια Άννυ.”

“Το ξέρω. Απλά εύχομαι να ήταν εδώ. Ελπίζω να είναι καλά.”

“Καλά θα είναι. Έχεις τις χειροβομβίδες;”

Αυτό το όνομα το έχω ξανακούσει, πρέπει να είναι κάποιος κυνηγός που αποσύρθηκε. Ένας θεός ξέρει τι έπαθε και αυτός, μπορεί να έμεινε και ανάπηρος. Ζόρικο παιχνίδι να κυνηγάς βρυκόλακες. Δεν έχω ιδέα βέβαια, απόψε είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω επίτηδες. Ίσως πάω γυρεύοντας, αλλά τι σόι άντρας αφήνει μία ολόκληρη ομάδα βατράχια να πεθάνουν χωρίς τιμωρία; Αυτή η νύχτα είναι αφιερωμένη στα καλύτερα παιδιά που γίνανε κρέας εξαιτίας ενός πεινασμένου μπάσταρδου. Από το “Ελλάς ή τέφρα” στο “Σφυγμός ή τέφρα”. Είναι μία πρόοδος.

Ο οδηγός μας πληροφορεί ευγενικά ότι “Ήρθε η ώρα αδέρφια”, αηδιάζοντάς με. Ζώνες σφίγγουν, γεμιστήρες μπίγονται, κλείστρα τραβιούνται και κάποιος ανοίγει την πόρτα για να βγει η Κασιαννή με τον ωραίο κώλο. Δε με ενδιαφέρει τι θα γίνει, αν γλυτώσω απόψε αυτό θα το καρφώσω. Αλλά πρώτα πρέπει να καρφώσω κάτι άλλο. “Καλησπέρα μπάσταρδε” μουρμουράω καθώς βγαίνω στο κρύο αεράκι. “Ήρθε η ώρα σου”.

Το αν το λέω γι’ αυτόν ή για μένα ας το κρίνει η ιστορία.

Comments

P1llgr1m P1llgr1m

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.