Road to Perdition

"Ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω..."

Έρμαιο της εξουσίας, Συνεδρία 1η

Αθήνα, Νοέμβριος 2011

Η Ρενέ προσγειώνεται στην Αθήνα συνοδεία του πιστού της σωματοφύλακα, Mo. Πίσω της έχει αφήσει τα χαλάσματα μιας ζωής και μιας όχι και τόσο ζωής μέσα στα φώτα της δημοσιότητας. Μπροστά της, μία ύπαρξη ινκόγκνιτο εξορίας στα χαλάσματα μιας πόλης που δεν ξέρει ότι βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο Ντομένικο καταφτάνει στην πόλη που εγκατέλειψε πριν πέντε χρόνια σχεδόν γυμνός και ταλαιπωρημένος έχοντας επιβιώσει άλλη μία σε μία μεγάλη σειρά αντιπαραθέσεων με πράκτορες της Σαμπάτ. Όταν έφυγε ήταν σωτήρας και ευεργέτης, τώρα απλά άλλος ένας τυχάρπαστος με φιλοδοξίες, άγνωστος σε όλους εκτός από ελάχιστους, παλιούς φίλους, σύμμαχους και συνεργάτες. Αν όντως υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ωμόαιμη κοινωνία.

Η Νατάσα πλανιέται μέσα και έξω από το κεφάλι της, ιππεύοντας τη ράγα που στήθηκε στο διάβα της από τους Γηραιούς, είτε αυτοί είναι οι Πρωτότοκοι, είτε ο κάποτε Πρίγκηπας, είτε ο γονέας της. Απολαμβάνοντας ή υπομένοντας μία απλοϊκή αλλά σκληρή ύπαρξη γεμάτη καθήκοντα και πειθαρχία, έχει προ πολλού διαψεύσει όλες τις προσδοκίες και τις αμφιβολίες των επικριτών της, ακόμα και του ίδιου της του γονέα, Αριστοτέλη.

Από την καρδιά της πολυτέλειας του Χίλτον, η έκκληση της Ρενέ για βοήθεια πέφτει στην αντίληψη του Ντομένικο ο οποίος αναρρώνει σωματικά και… αισθητικά από τις κακουχίες των τελευταίων νυχτών. Η επικείμενη συνάντησή του με τη Νατάσα αποδεικνύεται αναίμακτη αν και ελαφρά ψυχρή, τουλάχιστον μέχρι την εμφάνιση της εξόριστης ντίβας η οποία αρνείται να αφήσει την έννοια του μετρίου να εισβάλει στο κεφάλι της.

Όταν οι συστάσεις λάβουν μέρος, η οδός είναι ξεκάθαρη: Τα Ηλύσια περιμένουν. Η Μεγάλη Βρετανία είναι κοντά στην Ερμού όπου έχουν συναντηθεί, τουλάχιστον γεωγραφικά μιας και η ατμόσφαιρα όταν φτάνουν είναι ριζικά διαφορετικά από ότι εκτυλίσσεται μερικούς ορόφους πιο κάτω και έξω από το ξενοδοχείο. Σε ένα χώρο που λειτουργεί σαν άσυλο για όλους τους Ωμόαιμους που αδυνατούν να βρουν νόημα σε μία μοναχική ύπαρξη είναι μόνο φυσικό ότι κάθε νύχτα θα βρει κανείς τουλάχιστον τους ντε φάκτο θαμώνες των Ηλυσίων, με κεντρική φιγούρα ανάμεσά τους τον Σεντρίκ και τους καλοεκπαιδευμένους του υπηρέτες. Απόψε όμως είναι εδώ και ο Αλέξης, η φωνή και το δεξί χέρι της Πρίγκηψ, ο οποίος και αναλαμβάνει την παρουσίασή τους στην Παρασκευή. Η Νατάσα δεν είναι σε καμία περίπτωση νέο αίμα στα Ηλύσια ή στην πόλη, οι άλλοι δύο όμως οδηγούνται στα στενάχωρα δώματα της Παρασκευής για να παραθέσουν το ποιόν τους, με ανάμικτα αποτελέσματα.

Έχοντας βγάλει από τη μέση αυτή την υποχρέωση, είναι πλέον ελεύθεροι να ασχοληθούν με τις προσωπικές τους υποθέσεις: Η Ρενέ πρέπει να φροντίσει τη μεταφορά όλων της των πόρων σε πιο ασφαλείς και προσβάσιμες τοποθεσίες, ενώ ο Ντομένικο ξεκινά ένα κυνήγι όλων των παλιών του γνώριμων και πηγών, με τραγικά αποτελέσματα. Όλοι οι παλιοί του γνωστοί έχουν εξαφανιστεί ή πεθάνει εδώ και χρόνια, αφήνοντάς με μοναδικούς συμμάχους την ομάδα που εκπαίδευσε πριν χρόνια. Παράλληλα, η Νατάσα επισκέπτεται τον γονέα της Αριστοτέλη και ανέχεται για πολλοστή φορά το αφύσικα στοργικό του ενδιαφέρον. Ενήμερος για την άφιξη των δύο νέων Ωμόαιμων στην πόλη, μία συνάντηση κανονίζεται την επόμενη νύχτα.

Ο Αριστοτέλης είναι ίσως ο πρώτος που φαίνεται να τους καλωσορίζει με σχετική ειλικρίνεια και πριν περάσει πολύ ώρα, αμφότεροι έχουν επωφεληθεί από τη γνωριμία τους με τον γηραιό Brujah. Πέραν της γνωριμίας τους με ένα βρυκόλακας σεβαστής ηλικίας και δύναμης, ο Αριστοτέλης τάσσεται με το μέρος τους και δεσμεύεται να βοηθήσει τη Ρενέ παρέχοντας τις υπηρεσίες του λογιστή του (που προφανώς είναι εξειδικευμένος στην… ιδιαίτερη νομική υπόσταση των Ωμόαιμων ή την έλλειψη αυτής) και εν συνεχεία ενημερώνεται για την πρόσφατη υποδοχή-περιπέτεια του Ντομένικο στην Πάτρα. Φανερά κλονισμένος λήγει τη συνάντηση σχεδόν αμέσως για να βυθιστεί στο συλλογισμό και την ανησυχία για το μέλλον.

Δεν είναι ο μόνος. Σε άγνωστη τοποθεσία, η σκιερή φιγούρα που υπογράφει με το γράμμα L, είναι ενήμερος για τις κινήσεις τους αν και είναι απασχολημένος με υποθέσεις μεγαλύτερες και που προς το παρόν δε φαίνεται να σχετίζονται μαζί τους. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, κάνει λάθος.

Ευτυχώς για όλους.

Comments

P1llgr1m P1llgr1m

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.